Pesten

Pesten op school is een hartbrekend probleem dat veel kinderen dagelijks ervaren. Als natuurgeneeskundige therapeut sta ik klaar om zowel pestkoppen als gepeste kinderen te helpen. Samen zoeken we naar de oorzaken achter dit gedrag, zodat we kunnen werken aan een duurzame oplossing. Niet alleen pestgedrag, ook angststoornissen en traumaverwerking behoren tot mijn expertise. Laten we samen de weg naar herstel bewandelen, zodat ieder kind zich veilig en gelukkig kan voelen op school.

Wordt jouw kind gepest?

Als ouder voel je je machteloos, verdrietig en boos. Je wil niet dat jouw kind dit overkomt. Je begrijpt het niet. “Wat is er mis met mijn kind?”. Waarom doen kinderen dit? Waar was de leraar die dit had moeten voorkomen? Wat kan ik voor mijn kind doen? Hoe kan ik dit patroon doorbreken?
Dit zijn waarschijnlijk maar een paar van de vragen die in jou opkomen. Jouw emoties gaan alle kanten op. Je wilt jouw kind beschermen en helpen, maar hoe?

Of is jouw kind de pestkop?

Ook dan vraag je je af hoe je dit had kunnen voorkomen. Je wil niet dat je kind dit doet. Je ziet waarschijnlijk dat je kind dit vanuit onzekerheid doet. Ook jij wil je kind helpen. Dit moet stoppen. Voor iedereen. Je ziet dat niemand hier gelukkig van wordt.

Als therapeut vind ik het ontzettend belangrijk om ouders te betrekken bij de behandeling en ondersteuning van gepeste kinderen maar ook voor de kinderen die zelf pesten. Ik geloof dat de rol van ouders cruciaal is in het herstelproces en het zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving voor het kind.

Ik ben een helderziend natuurgeneeskundige therapeut. Mijn gave stelt mij in staat om snel fysieke en emotionele blokkades te herkennen en op te lossen. Als ik me focus op iemand, kan ik vorige levens en trauma’s ontdekken. Ik geloof dat het vinden van de wortel van de problematiek essentieel is om echte heling te bereiken. Voor mij is het bestrijden van symptomen simpelweg niet genoeg.

Met behulp van een vorm van familieopstellingen (soms alleen met 1 ouder of met het hele gezin) kunnen we samen diepere inzichten verkrijgen in de onderliggende patronen die gepest worden of pesten in stand houden. Het is een unieke manier om verborgen dynamieken binnen pest-systemen te onderzoeken. Het stelt ons in staat om de invloed van vroegere ervaringen op het huidige gedrag van het kind te begrijpen.

Door samen te werken kunnen we echt een verschil maken voor gepeste kinderen en de pestkop. We kunnen helpen om de cyclus van pesten te doorbreken en hen te helpen groeien naar zelfverzekerde en veerkrachtige individuen die in staat zijn om hun eigen plek in de wereld in te nemen.
Wat mijn aanpak uniek maakt, is dat ik ervoor kies om bij mijn cliënten thuis te komen. Na een telefonische intake maak ik de vervolgafspraken bij u thuis. Kinderen voelen zich vaak het slachtoffer, waarom zouden zij dan in therapie moeten? In eigen omgeving voelen kinderen zich op hun gemak, en dat draagt bij aan hun genezingsproces.

Spreekt mijn methode je aan of heb je vragen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of door een mail te sturen aan claritas@claritasessentiae.nl