Wat is ascentie?

 Gesproken versie van deze blog

Wat is ascentie?

Er wordt veel gesproken over ascentie, ascentie-codes, ascentie-proces en het stimuleren van ascentie, maar wat is het nou eigenlijk?
Zoals ik het zie en zoals wij het zien vanuit de OMnium-methode is ascentie eigenlijk het moment dat je de bedoeling van al jouw incarnaties hebt belichaamd tot in elke cel van je lichaam. Dat je de geestelijke bedoeling, de energie en het bewustzijn dat jij als wezen bedoeld hebt te ervaren en uit te drukken in je menselijke levens hebt bereikt. Dit is dan een complete synchronisatie en belichaming van jouw oorspronkelijke plan, jouw intentie als Universeel Wezen die je had voor jouw menselijke ervaringen op deze planeet Aarde. Als die cirkel rond is, dan ben je klaar met jouw werk hier. Dan kun je weer terug naar je geestelijke huis om verder te gaan met je evolutie in andere dimensies.

 

Je lichaam is je Lichtlichaam

Hoe weet je nou als mens dat je energetisch klaar bent? Dat hebben we eigenlijk al in een vorig blog besproken. Je bent klaar als er een complete resonantie en coherentie is tussen jouw lichtlichaam – het voertuig waarmee je naar de aarde bent gekomen in dit lichaam – en jouw menselijke ervaring. Als die twee vormen, jouw Lichtlichaam en je fysieke lichaam, coherent zijn. Ze passen dan perfect in elkaar. Er is een perfecte uitwisseling tussen beide. Je fysieke lichaam is dus dan je Lichtlichaam geworden. Dan is het moment voor ascentie daar. Dan is dat de volstrekte ‘closure’, zou je kunnen zeggen. Het past perfect. De sleutel van de weg terug is gerealiseerd in jouw lichaam. Jij bent de sleutel. Je hebt niet een ‘tool’ of instrument buiten jouzelf nodig, jij bent jouw ascentie-weg.

Zielskwaliteiten belichamen

Je bent dan een uitdrukking van jouw zielskwaliteiten. De kwaliteiten die je je als wezen voorneemt om te incarneren. Deze hebben te maken met hoe jij als wezen bent gecreëerd en wat jouw functie is. Ook hoe jouw bewustzijn zich wil ontvouwen op de planeet Aarde, in samenwerking met anderen. Want je bent altijd in een co-creatie met anderen verbonden. De universele principes die je uitdrukt geef je vorm op jouw unieke wijze. Door jouw unieke menselijke belichaming en natuurlijk de condities die jij aantrekt op de planeet.

Verbondenheid en liefde

Een heel belangrijke kwaliteit die je uitdrukt op het moment van ascentie is die van verbinding en Liefde. Het is de scheppende verbinding van al het leven. De liefde waarin het gehele universum bestaat en zich ontwikkelt. Jouw verbondenheid met het leven, met anderen, met het grotere bewustzijn van het Universum wat je als mens ervaart. Dat is het liefdesprincipe.  Het is de intrinsieke verbinding die in alles ademt.

Schoonheid en Harmonie

Het tweede principe van de zielskwaliteiten is de coherentie van vorm. Dat noemen we schoonheid. Het is het gevoel voor evenwicht, balans en harmonie. Dat wil zeggen dat je voelt dat je menselijk leven in zijn vorm, in zijn expressie, een onderdeel is dat past in het grotere leven. Het geheel van de planeet, van het zonnestelsel, van het melkwegstelsel en het gehele Universum. Het schoonheidsprincipe is de vorm in Goddelijke geometrie. Je zou kunnen zeggen de Goddelijke structuren die in alles doorwerken. In het klein en in het groot.

Goedheid

Het derde principe wat tot uitdrukking kan komen in de bedoeling van jouw leven is het principe van goedheid. Je kan natuurlijk een bibliotheek vol schrijven met wat dat inhoudt, maar heel kort door de bocht is goedheid het erkennen van de uniekheid van elk levend wezen. Elk deel in de schepping heeft zijn unieke functie, heeft zijn unieke bedoeling. En zoals ik het ervaar is het principe van goedheid het respecteren van de uniekheid van elke expressie. Het respectvol omgaan met de bedoeling van elke expressie, van elke functie en de plaats die het heeft in het grotere geheel. Goedheid geeft je ook een warme verbinding met alles. Een respectvolle verbinding. Een voedende verbinding die je aangaat. Die het unieke helpt vergroten en ervan geniet, in plaats van dat het in competitie is.

Waarheid

Het vierde principe dat je belichaamt is eigenlijk heel erg moeilijk op dit moment op onze planeet. Dat is het principe en de kwaliteit van waarheid. Het vermogen compleet te resoneren met het grotere Bron-bewustzijn, waardoor jouw menselijke keuzes en overwegingen in harmonie zijn met de grotere keuzes die het geheel samenhouden. Met andere woorden jouw menselijke wil, die een vrije wil is en die je kunt gebruiken op de manier zoals jij wilt, past in het grotere patroon van universeel bewustzijn.
Dus het waarheidsprincipe is eigenlijk ‘Uw wil geschiede’. Maar wel zo dat jij als wezen jouw uniekheid kunt uitdrukken en kunt ervaren. Je kunt jouw unieke kwaliteiten ten toon spreiden en daarvan genieten. Je schenkt dit als voeding en als vrije gave aan anderen. Het is als het ware jouw geschenk aan de schepping, die jij uitdrukt in jouw ervaring.

Op het moment dat die eenwording tussen je Universele bewustzijn en je menselijke leven is bereikt heb je twee keuzes.

Keuze 1 – Opgaan in licht

Je kunt dan eigenlijk gewoon zeggen: “Okee, het is klaar, ik stap op”. En je verlaat dit lichaam. Je laat dan geen fysiek lichaam meer achter, omdat er een perfecte match is. Dat zie je in het voorbeeld van Jezus bij zijn opstanding. Er blijft niet een fysieke vorm achter, maar de hele energie van jouw menselijke ervaring, die vouwt zich in elkaar en wordt als het ware de code van jouw lichtlichaam. En daarmee verdwijn je uit het menselijke veld. Uit de aarde, uit het planetaire veld.
Je bent dan helemaal weer op weg terug naar jouw universele thuis.

Keuze 2 – Ascended Master

De tweede vorm is dat je kiest om hier te blijven in jouw volledige staat van verbinding en heelheid. Je houdt dan jouw lichtlichaam ten dienste van de mensheid. Je bent dan een ‘Ascended Master’ die hier blijft rondlopen met volledige kennis en verbinding en deze aanwezigheid belichaamt.
Jezus is daar zo’n mooi voorbeeld van. Hij liep in zijn volledige uitlijning op de aarde rond. Hij belichaamde zo met zijn bewustzijn de ultieme staat van de principes van liefde, schoonheid, goedheid en waarheid.
Door dat te doen als mens, met je menselijke lichaam, versterk je die resonantie voor de andere mensen op de planeet.

Ascentie als co-creatie

Ascentie is altijd een deel van het grotere geheel. Jouw menselijke bewustzijn en jouw menselijke ervaring is deel van een groter geheel en daarmee altijd in co-creatie. Dus wat ascentie betreft is het eigenlijk het vervullen van jouw oorspronkelijke bedoeling van jouw leven. Het coherent maken van jouw menselijke ervaringen in alle aspecten met jouw hoger bewustzijn en jouw Lichtlichaam. En dan maak je de keuze: “Ik ben klaar hier en ga verder”, of “Ik blijf hier op Aarde om op een next level en als een vrij universeel bewustzijn de liefde en intelligentie van de schepping hier als mens te helpen versterken”.

Geplaatst op: 15 februari 2022

In categorie: Geest, Gesproken blog als podcast met Music from Source, Podcast series, Ultimate journey

Delen is lief

Over Hyacintha Kraidy

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *